Slaap lekker koel

Met een airco in je caravan

Airconditioning voor je caravan

Vroeger was het hebben van een airconditioning in een caravan een beetje decadent. Als je gaat kamperen in een land aan de Middellandse Zee, dan weet je immers dat het warm is. En onze Calvinistische inborst leerde ons dat we daarmee dan maar moesten leven.

Daarbij trokken de airco’s van vroeger veel meer stroom dan een gemiddelde Franse camping kon leveren. En dan het lawaai! Op veel campings was het nog geen vijf jaar geleden dan ook verboden ’s nachts airco’s in je caravan te laten draaien: de nachtrust van de overige kampeerders woog zwaarder dan jouw zweetbui.

Niet alleen het klimaat is veranderd

Niet alleen het klimaat is veranderd

De techniek van caravan-airco’s is met enorme sprongen vooruit gegaan. Een airco is een geavanceerde warmtewisselaar geworden, waarbij het koelvermogen ten opzichte van de benodigde energie is gegroeid naar een uiterst efficiënte factor 2 of méér. Anders uitgelegd: Een caravan-airco met een koelvermogen van 1.700 Watt heeft nog maar 620 Watt aan vermogen nodig. Dat is zo’n 2,7 Ampère, en die stroomsterkte is tegenwoordig op iedere camping aanwezig. Een beetje camping levert 7 tot 10 Ampère op de kampeerplek. Dus je houdt dan nog ruim voldoende “prik” over voor je koelkast, TV, waterkoker én verlichting.

Fluisterstille airco’s, ook buiten je caravan

Het zware mechanische gedreun dat vroeger uit airconditioners voor caravans kwam, is al lang verdwenen. Het zijn fluisterstille apparaten geworden, waarbij je binnen alleen wat lucht hoort stromen en buiten een goed geïsoleerde ventilator hoort draaien. Zelfs ’s nachts moet je je goed concentreren om het zachte geruis te kunnen onderscheiden van het gesnurk uit de tent van je buren.

Verrassend betaalbaar

Verrassend betaalbaar

Bij Top melden zich wekelijks trotse bezitters van nieuwe caravans die door ons een airco in willen laten bouwen, omdat wij dit véél goedkoper kunnen dan de caravanleverancier. Dat is niet zo vreemd, want bij ons behoort het inbouwen van airco’s in caravans tot onze dagelijkse routine, zeker in het hoogseizoen. Hierdoor kunnen wij scherpe inkooptarieven hanteren. En omdat we elk merk en elk type caravan wel eens onderhanden hebben gehad, werken wij snel en efficiënt. Dat voordeel spelen wij graag aan jou door.

Oók voor caravans op leeftijd

Als je caravan gewoon nog goed is en je niet van plan bent deze te verkopen of in te ruilen voor een andere, waarom zou je jezelf dan niet verwennen door een airco in je caravan te laten monteren? Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

De juiste keuze in caravan-airco’s

Welk type airco het beste bij jouw caravan past, is natuurlijk vooral afhankelijk van de lengte van jouw caravan. Daarnaast kan jouw caravan verschillende zones hebben. Tot slot kunnen er al modificaties op het dak van jouw caravan aanwezig zijn. Denk aan zonnepanelen of een satellietschotel. Het vervangen van een dakraam behoort tot de mogelijkheden: wij leveren zelfs airco’s voor caravans met een ingebouwd dakraam, compleet met actieve ventilatie en verduisteringsgordijnen! Andere caravaneigenaren zullen liever opteren voor een bank-airco, zodat luchtstromen makkelijker verdeeld kunnen worden naar meerdere zones.

Top levert airconditioners voor caravans

Top levert airconditioners voor caravans

Inbouwen van airconditioning in je caravan is onderdeel van onze service. Meestal gaat een airco een dakluik vervangen en die moet daarvoor groter gemaakt worden. En je wilt niet zelf een zaag in het dak van je caravan zetten, dat laat je aan de specialisten in caravan-airco’s over! Zo weet je zeker dat je dak waterdicht is, en de nieuwe airconditioner in je caravan ook goed geïsoleerd geplaatst is.

Bel voor meer info, of kom langs

Bel voor meer info, of kom langs

We hebben heerlijk verse koffie voor je klaar staan, dus laat je niet weerhouden om een vrijblijvende offerte aan te vragen of om je wensen te bespreken. Een airco in je caravan is een investering die de kwaliteit van je nachtrust enorm doet stijgen, net als de waarde van je caravan. Bekijk hier een overzicht van onze meest geleverde airco’s.